Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Stoned Jesus - Seven Thunders Roar


Αυτή την μπάντα από την Ουκρανία την παρακολουθώ από τα πρώτα της βήματα με το demo του 2009 που κυκλοφόρησαν,με αρκετές επιρροές από το Sludge-Doom και Post Metal μουσικό ιδίωμα.Συνέχισαν το 2010 με το δεύτερο ντέμο τους ονόματι ''Occult/Black Woods'' με 2 τραγούδια γεμάτα fuzzy riffs και Black Sabbath επιρροές.
Την ίδια χρονιά μας σερβίρουν το πρώτο full lenght album τους με το τίτλο ''First Communion'' συνδυάζοντας το Stoner Rock με το Traditional Doom με έναν εξαιρετικό ελκυστικό τρόπο,στο πνεύμα των Black Sabbath,Electric Wizard και Sleep.Ο μουσικός οργασμός του συγκροτήματος συνεχίζεται και την αμέσως επόμενη χρονιά κυκλοφορώντας ένα ακόμα EP ονόματι ''Stormy Monday'' δείχνοντας μια στροφή προς πιο Heavy/Psych Rock φόρμες.
Την φετινή χρονιά οι Stoned Jesus επιστρέφουν με την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά με το τίτλο ''Seven Thunders Roar'' η οποία περιέχει 5 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών.
Στο νέο δίσκο οι Ουκρανοί αποφασίζουν να ελλατώσουν κατα πολύ τους Doom δεσμούς τους και να αυξήσουν τα Psych Rock στοιχεία στη μουσική τους.Ακόμα έχουν προσθέσει περισσότερες fuzzy στιγμές,space στοιχεία και riffs επηρεασμένα από τις Heavy Rock μπάντες της δεκαετίας των 70'ς.
Τα φωνητικά τα οποία είναι βελτιωμένα κατα πολύ προσδίδουν μια μαγεία,όπου μαζί με τις ταξιδιάρικες μελωδίες,τα ογκώδη Stoner Heavy riffs  και τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα που κάποιες στιγμές βγάζει μια μελαγχολία ,απογειώνουν το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Εν κατακλείδι,οι Stoned Jesus με την καινούργια τους δουλειά εξελίσσουν ακόμα περισσότερο τον ήχο τους και συνθέσεις όπως   οι ''Bright Like The Morning'' ,'' Electric Mistress'' και '' I'm The Mountain'' είναι σίγουρο ότι θα σαγηνεύσουν τους φάνς του συγκεκριμένου μουσικού είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου