Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Bands To Check Out:Burweed - Enskye


Οι Burweed μας έρχονται από την Karhula της Νότιας Φινλανδίας,μία περιοχή που έχει βγάλει αρκετές μπάντες όπως τους Omnium Gatherum, Total Devastation, Domination Black, Demonic Death Judge, Kaihoro και άλλες αρκετές.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους Toni Raukola(guitars/vocals) ,Eetu Lehtinen(bass/vocals) και Lauri Tattar(drums).
Τον Απρίλιο του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο EP τους το οποίο κατάφερε να πάρει θετικές κριτικές.Ο ήχος της μπάντας κινείται στο post metal/sludge μουσικό ιδίωμα και έχει επηρεαστεί αρκετά από μπάντες όπως τους Neurosis και Callisto.
Το συγκρότημα επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα στης 21 Μαρτίου του τρέχοντος έτους με την κυκλοφορία του δεύτερου EP ονόματι "Eyes Down South" το οποίο περιέχει 4 δυνατές συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών.Εδώ ακούμε ενδιαφέροντα riffs με το συγκρότημα να έχει προσθέσει αρκετή μελωδία στη μουσική του,ειδικά στο ομώνυμο το οποίο το θεωρώ αρκετά ταξιδιάρικο.
facebook
Band WebSite




Οι Enskye είναι μια post metal/sludge μπάντα που μας έρχεται από το Hudson Valley της Νέας Υόρκης και σχηματίστηκε το 2011 από τους  Dan Pizappi(κιθαρίστα) and  Cameron Burkhart(μπασίστα).Το συγκρότημα το πλαισιώνουν οι  Phil Motl(ντραμίστα) και Aaron Weseman(φωνητικά).
Τον Απρίλιο του 2012 μας παρουσίασαν την πρώτη τους δουλειά ονόματι  "Eosphorus/Quintessence" η οποία περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 41 λεπτών.
Συνθετικά κινούνται σε καλό επίπεδο,με μακρόσυρτες συνθέσεις,ρυθμικές αλλαγές,μελωδικές στιγμές που ακολοθούνται από heavy riffs,ambient στοιχεία,ψυχεδελικές πινελιές και hardcore ξεσπάσματα.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου