Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Snail - Terminus


Αρχικά να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι Snail δημιουργήθηκαν το 1992 και την αμέσως επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το όμωνυμο ντεμπούτο τους με την βοήθεια του παραγωγού Jonathan Burnside(Melvins,Nirvana,Steelpole Bathtube) το οποίο κατάφερε να πάρει αρκετά καλές κριτικές.Η επόμενη κυκλοφορία της μπάντας ήταν το 1994 με το EP  ''All Channels Are Open''.Μετά από αυτή την κυκλοφορία η μπάντα διαλύθηκε και το χειρότερο της υπόθεσης ήταν ότι είχαν ήδη έτοιμα κάποια κομμάτια για το δεύτερο άλμπουμ τους.
Το 2009 όμως,για καλή μας τύχη, η αυθεντική μπάντα επιστρέφει στην ενεργό δράση και με την προσθήκη ενός νέου μέλους(Eric Clausen - κιθαρίστα) μας προσφέρει επιτέλους τη δεύτερη δουλειά της ονόματι ''Blood'' η οποία καταφέρνει να μας κερδίσει με τρομερά τραγούδια όπως τα  Mental Models, Relief, Cleanliness,Blacklight και το ομώνυμο.
Φέτος το  συγκροτήμα επανέρχεται με το τρίτο δημιούργημά της ονόματι ''Terminus'' που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 45 λεπτών.
Μετά από αρκετές ακροάσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μπάντα για ακόμα μια φορά μας προσφέρει έναν  δίσκο όπου θα κάνει τον ακροατή να περάσει ευχάριστα.
Δεν γίνεται να μην σας εντυπωσιάσει είτε η τρομερή εισαγωγή του ''Recursion'',είτε τα ''Matchbook'' και ''Ritual'' όπου συνδυάζουν άριστα το stoner metal με το grunge,είτε το ταξιδιάρικο με την πιασάρικη μελωδία ''Try To Make It'',είτε το έπος ''Burn The Flesh'' το οποίο κάθε φορά που το ακουω με ξεσηκώνει με  τα εκρηκτικά riffs του.Στα συν του δίσκου για άλλη μια φορά τα καταπληκτικά φωνητικά του Mark Johnson και η εξαιρετική παραγωγή που έχει γίνει.
 Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η απόδοση των μέλών των Καλιφορνικέζων Snail κινείται για ακόμα μια φορά σε υψηλά επίπεδα,χαρίζοντάς μας όμορφες δυνατές συνθέσεις που θα γοητεύσουν  τους φάνς του συγκεκριμένου ήχου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου