Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Bands To Check Out:Dead End Friends - Muddy Miles



Οι Dead End Friends δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2009 και προέρχονται από την Αυστρία.Το συγκρότημα αποτελείται από τουςMarkus Hirczi:Bass/Vocals,Christoph Szalay:Guitar/Vocals Michael Jud:Bass και Daniel Windisch:Drums.
Εδώ έχουμε 4 παληκάρια που παίζουν την μουσική που αγαπάνε με πολύ πάθος και ενέργεια.Δεν μπορώ να κατατάσσω εύκολα σε κάποιο είδος μουσικής τους Dead End Friends απλά για να καταλάβετε ακούμε στοιχεία από Stoner Rock και Psychedelic με κάποια punk ψήγματα να εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο τον ήχο τους.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους EP το οποίο περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 27 λεπτών.Το EP έχει καλές ιδέες,καλοδουλεμένες και μέσα από αυτές η μπάντα κάνει τον ακροατή να περάσει ευχάριστα.Επομένως εδώ ακούμε δυνατά riffs όπου συμπληρώνονται άλλοτε από ταξιδιάρικες μελωδίες και άλλοτε από αγριεμένες,με περίεργα φωνητικά,ενώ το μπάσο και τα ντράμς προσθέτουν το απαραίτητο groove στον ήχο της μπάντας.
facebook
bandcamp





Οι Muddy Miles είναι μια μπάντα που μας έρχεται από το Bristol  και αποτελείται από τους Andy - Drums,Muhebur - Guitar & Vox και Tariq - Bass.
Το συγκρότημα έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα EP το 2009 ονόματι  ''Abacus Cactus'' και φέτος μας παρουσίασαν το δεύτερο EP τους με τίτλο ''Just A Ride'' το οποίο περιέχει 3 κομμάτια.
Πραγματικά τα παληκάρια μας προσφέρουν πολύ όμορφη και ψυχική μουσική.Υπνωτικές μελωδίες επηρεασμένες από την δεκαετία των 70'ς χωρίς όμως να έχουν κολλήσει σε εκείνη την εποχή και τις συνδυάζουν άψογα με heavy riffs,ενώ τα φωνητικά είναι καταπληκτικά και ταιριάζουν απόλυτα με το μουσικό ύφος της μπάντας.
Η μουσική τους έχει επηρεαστεί αρκετά από μπάντες όπως Pink Floyd,Tool και Mogwai!!!
Ομορφιές!!!!
facebook
Band WebSite
soundcloud 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου