Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ivy Garden Οf Τhe Desert – Blood is Love


Το συγκρότημα από την Ιταλία με το όνομα Ivy Garden of the Desert το έχω ξαναπαρουσιάσει εδώ και αυτό έγινε μιας και οι Ιταλοί με είχαν εντυπωσιάσει με το παρθενικό τους EP ονόματι ''Docile'' το οποίο κυκλοφόρησε πέρσι και αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας που θα ακολουθήσει.
Το δεύτερο μέρος έφτασε στα χέρια μου πριν λίγο καιρό(γι αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τον Diego) με τον τίτλο ''Blood is Love'' το οποίο περιέχει 6 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών.
Από τις πρώτες ακροάσεις ο δίσκος σε κερδίζει,όπως ακριβώς το ίδιο είχε καταφέρει και το ''Docile'',κινούμενοι στο ίδιο μουσικό ύφος μας παρουσιάζουν μια δουλειά γεμάτη με  Stoner/Desert Rock μουσική με αρκετά alternative στοιχεία που παραπέμπουν σε συγκροτήματα σαν τους A Perfect Circle,ενώ από τον ήχο της μπάντας δεν λείπει ούτε το hard rock feeling αλλά ούτε τα grunge στοιχεία.
Ο Diego για ακόμη μια φορά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τόσο στα φωνητικά τα οποία ξεχειλίζουν από συναίσθημα,όσο και στη κιθάρα όπου εξαπολύει ακατάπαυστα εκρηκτικά Stoner Riffs σα να είναι μηχανή που τα παράγει.Το μπάσο με τα ντράμς ακολουθούν κατα πόδας προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι στον ογκώδη ήχο της μπάντας και όλα αυτά ντυμένα με μια εξαιρετική παραγωγή η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις συνθέσεις.
Προσωπικά αγαπημένα μου είναι  τα ''Viscera'' και ''Glicine'' το μεν πρώτο με ξεσηκώνει με τα καταπληκτικά fuzzy riffs του,το δε δεύτερο με υπνωτίζει με τις psych μελωδίες του και παράλληλα με ταρακουνάει με τον groovy ρυθμό του.Οι υπόλοιπες συνθέσεις μπορεί να μην αγγίζουν την τελειότητα των προαναφερθέντων κομματιών αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι κι αυτές κινούνται σε υψηλά επίπεδα.
 Συμπερασματικά οι Ivy Garden of the Desert μετά το πολύ καλό ''Docile'' συνεχίζουν να μας προσφέρουν δυνατές συνθέσεις και στο ''Blood is Love'',κάτι που με κάνει να περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία το τρίτο μέρος της τριλογίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου