Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Bands To Check Out:Oak - Black Doom

Οι Oak μας έρχονται από την Σουηδία και αποτελούνται από τους Witchfinder Ågren - Vocals,Benjamin Simac - Guitar,Emil Wigö - Bass και Marko Kardum - Drums.
Το συγκρότημα πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το παρθενικό του ντέμο ονόματι ''Caress Of  Darkness'' το οποίο περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας  περίπου 24 λεπτών.Η μπάντα αναφέρει ότι μουσικά κινείται σε Doom Metal μονοπάτια διανθισμένα με κάποια prog στοιχεία.Επομένως εδώ έχουμε ένα doom συγκρότημα,μπολιασμένο με βαριά riffs και ακουστικές ατμοσφαιρικές φόρμες ντυμένα με τα κατάλληλα doom φωνητικά.Το τέμπο των συνθέσεων είναι κυρίως αργό αλλά υπάρχουν και τα heavy ξεσπάσματα.Τα τραγούδια που με άγγιξαν περισσότερο από το ντέμο τους είναι τα ''October Sunrise'' και το ομώνυμο.
 facebook
Youtube
Η δεύτερη Doom μπάντα που θα παρουσιάσω για σήμερα είναι οι Black Doom και την έχουν δημιουργήσει 2 Έλληνες,οι Βαγγέλης Λαμπράκης(παίζει και στους Mencea)  και Δημήτρης Βλανος(ζουν στο εξωτερικό).Δεν γνωρίζω πολλά για το συγκρότημα,μιας και τους ανακάλυψα τυχαία στο Bandcamp.
Αυτό που γνωρίζω να σας πώ είναι ότι το κομμάτι που άκουσα από αυτούς πραγματικά με εντυπωσίασε και αξίζει να του δώσετε και εσείς κάποιες ακροάσεις.
Η σύνθεση που με κέρδισε λέγεται ''Cauldron Of The Damned'' η οποία διαθέτει στην αρχή ένα κολλητικό Doom riff που σου καρφώνεται στο μυαλό,έναν τραγουδιστή με ''αρρωστημενα'' φωνητικά που ταιριάζουν γάντι στη μουσική των Black Doom και μια ατμόσφαιρα άκρως εφιαλτική.
Θέλω να ακούσω περισσότερα από αυτό το συγκρότημα!!!
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου