Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Cult Of Occult - Cult Of Occult


Μια νέα μπάντα με το εντυπωσιακό όνομα Cult Of Occult μας έρχεται από την Γαλλία και μας ταρακουνάει ψυχικά με το άκρως ενδιαφέρον blackened doom-sludge  ήχο που παράγει.
Το συγκρότημα μας παρουσιάζει στο ομώνυμο ντεμπούτο EP του 5 τραγούδια γεμάτα  νεύρο και μίσος συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.
Εδώ θα απολαύσετε εκρηκτικά βαριά  riffs σε αργό τέμπο με λίγα ξεσπάσματα(I Hate You) σε στιγμές που πραγματικά τα χρειάζεσαι και θα νιώσετε τον όγκο του μπάσου μαζί με τα δυνατά χτυπήματα των ντράμς να προσφέρουν το δικό τους λιθαράκι στο μουσικό οικοδόμημα των  Cult Of Occult.Ακόμα το σκοτεινό μισανθρωπικό sludge συνοδεύεται επιτυχημένα με τα black metal φωνητικά  ντυμένα με στίχους που βασίζονται στον Διάβολο,στο μίσος και στο αλκοόλ για τους οποίους ευθύνεται αποκλειστικά ο τραγουδιστής.
Γενικά όλες οι συνθέσεις είναι αρκετά δουλεμένες από την μπάντα και εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια τραγούδια αυτά θα ήταν το ομώνυμο και το ''Blurry and Muzzy'',χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οι άλλες συνθέσεις υστερούν.Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ και  στην αρκετά καλή παραγωγή του δίσκου,την οποία έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα ,καθώς απογειώνει ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις του EP.
Εν κατακλείδι,η πρώτη προσπάθεια των Γάλλων κρίνεται επιτυχημένη και μακάρι η επόμενη κίνησή τους  να μας εντυπωσιάσει ακόμα περισσοτέρο.

*Thanks to JCVDoom for coming in touch.

Listen HERE


1 σχόλιο: