Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Bands To Check Out:Realistic Train - Deep Space Destructors

Οι Realistic Train είναι μία μπάντα που η βάση της βρίσκεται στο Δουβλίνο και δημιουργήθηκε το 2008 από τους Owensie Owens - Guitar/Vocals,Tob Swift - Bass και Dunch - Drums.
Το καλοκαίρι του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ντέμο το οποίο περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 21 λεπτών.
Η μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος δεν είναι άλλη από το stoner rock το οποίο έχουν διανθίσει με κάποια ψυχεδελικά στοιχεία και η αύρα των κομματιών σε σημεία αγγίζουν desert ηχοτοπία.
Προσωπικά αυτό που με κέρδισε από την μπάντα είναι η κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει από την οποία ακούμε άλλοτε δυνατά fuzzy riffs  και άλλοτε όμορφες μελωδικές στιγμές.
Τσεκάρετε!!!
facebook
bandcamp


Οι Deep Space Destructors σχηματίστηκαν τον Ιανουάριο του 2011 στο Oulu της Φινλανδίας από τους Jani Pitkänen - vocals/bass,Markus Pitkänen - drums/backing vocals και Pete - guitar/backing vocals.
 Αυτό που ένωσε τα μέλη είναι η κοινή αγάπη τους για την 60’s -70’s blues, hard rock, prog και ψυχεδελική μουσικής.
Ο ήχος του συγκροτήματος είναι ακόμα επηρεασμένoς από την stoner-doom και space μουσική.Αυτό φαίνεται από το φετινό παρθενικό τους EP το οποίο περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 19 λεπτών.Πραγματικά και οι 3 συνθέσεις είναι καλοδουλεμέςνες γεμάτες με  ταξιδιάρικες μελωδίες οι οποίες συμπληρώνονται όμορφα με heavy riffs,δυνατά solos , ντυμένα με αρκετά καλά space φωνητικά.Εδώ έχουμε να κανουμε με μια προσεγμένη δουλειά.
Ακούστε!!!
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου