Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Bands To Check Out:Owl - Moonless


Οι Owl από το Oakland μας παρουσιάζουν φέτος το πρώτο τους ομώνυμο EP το οποίο περιέχει 2 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Το συγκρότημα αποτελείται από 3 αδέρφια,τους Alex Baechle, Axell Baechle, Clint Baechle και μια γυναίκα με το όνομα Melanie Burkett που βρίσκεται στο μπάσο.
Τα μουσικά τους γούστα προέρχονται κυρίως από την δεκαετία των 70'ς.Αυτό αποτυπώνεται μέσα στον ήχο τους ο οποίος ακόμα είναι εμπλουτισμένος με αρκετά nwobhm στοιχεία και επηρεασμένος από την μουσική των Pentagram.
Προσωπικά από τα 2 κομμάτια του συγκεκριμένου EP με κέρδισε η κιθαριστική δουλειά που έχει γίνει η οποία έχει ομορφύνει αρκετά το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
facebook
bandcamp


Οι Moonless είναι μια doomrock μπάντα από την Κοπεγχάγη της Δανίας.Τα τελευταία 2 χρόνια η μπάντα έχει μοιραστεί την σκήνη με μεγαθήρια της Doom μουσικής όπως τους Saint Vitus, Pentagram και Church of Misery.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους  Kenni - Vocals,Kasper - Bass,Tommas "Banger" - Drums και Hasse - Guitar.
Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τους Black Sabbath και από heavy rock μπάντες  από την δεκαετία των 70'ς.Το 2009 οι Moonless κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους EP ονόματι Born Burned Out(12'') το οποίο  τότε είχε κάνει αίσθηση στον underground χώρο της doom rock μουσικής.Φέτος από την Doomentia Records κυκλοφορούν το πρώτο τους full lenght album ονόματι "Calling All Demons" από το οποίο όσα κομμάτια έχω ακούσει με έχουν εντυπωσιάσει.Κάποια στιγμή θα σας παρουσιάσω και αναλυτική κριτική του δίσκου.
facebook
soundcloud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου