Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Vagitarians - Wood


Καταρχάς οι Vagitarians δημιουργήθηκαν το 2008 στην  Πολωνία με την μουσική τους να είναι επιρεασμένη  περισσότερο απο την New Orleans stoner-sludge σκηνή.Επομένως ο ήχος τους θύμιζε Down, CoC, Superjoint Ritual και Crowbar.Υπο αυτόν τον ήχο το 2009 μας παρουσιάζουν το πρώτο τους demo με τίτλο ''Flesh and Bones'' το οποίο μπορεί να είχε κάποιες καλές ιδέες αλλά δεν έδινε το κάτι παραπάνω στην μουσική των Πολωνών.
Μετα απο αυτό η μπάντα αποφασίζει να αλλάξει μουσική κατεύθυνση και να ακολουθήσει περισσότερο τα μονοπάτια της sludge-doom σκηνής.Με την νέα τους μουσική ταυτότητα οι Vagitarians κυκλοφορούν τα τελευταία 2 χρόνια ένα ΕΡ(Skibidibi),ένα split με τους δικούς μας Lucky Funeral και το πρώτο τους full lenght album ονόματι ''Wood''.
Στο ''Wood'' ο ήχος της μπάντας είναι πιο κοντά στους Mastodon,Eyehategod και Crowbar.Συγκεκριμένα εδώ ακούμε μακροσκελείς πολύπλοκες συνθέσεις,σωστά δομημένες και με αρκετά prog metal στοιχεία να εμπλουτίζουν τον doom-sludge ήχο τους χωρίς αυτά να κουράζουν κρατώντας το ενδιαφέρον του ακροατή μέχρι το τέλος του δίσκου.
Επίσης τα φωνητικά είναι κυρίως hard core με ιδιαίτερα επιθετική διάθεση και προσωπικά με κέρδισαν περισσότερο οι φωνητικές γραμμές στο ''Stones from a blank sky'' οι οποίες συμπληρώνονται άριστα με τα αργά heavy riffs.
Συμπερασματικά οι Vagitarians κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα μπροστά με την νέα τους μουσική κατεύθυνση και να μας παρουσιάσουν καλύτερες συνθέσεις σε σχέση με αυτές του παρελθόντος.

Listen HERE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου