Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Celula - Celula






Celula είναι μια μπάντα από την Ισπανία την οποία γνώρισα πριν μερικούς μήνες μέσα από το bandcamp ακούγοντας το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της.Ο δίσκος περιέχει 9 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών, οι οποίες  μουσικά κινούνται κατα κύριο λόγο στο prog/psych/stoner rock χώρο.
Χωρίς να παίζουν πολύπλοκη μουσική οι Ισπανοί καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν ενορχηστρώσεις αρκετά καλά δουλεμένες και δομημένες, οι οποίες σε αρπάζουν ευχάριστα με την δύναμή τους,τις υπέροχες μελωδίες τους ,τις όμορφες αρμονίες τους  και τα πιασάρικα ρεφραίν τους.Ο Ángel τραγουδάει στην μητρική του γλώσσα κάτι το οποίο δεν με χάλασε καθόλου αντιθέτως τα φωνητικά του με κέρδισαν μιας και  βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με την μουσική.
Το συγκρότημα ξεχειλίζει από ταλέντο κι αυτό φαίνεται από την απόδοση του στο δίσκο όπου κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα,ενώ και η παραγωγή είναι εξαιρετική προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον ήχο του.
 Αγαπημένο μου κομμάτι  είναι το “Viaje a Saturno” το οποίο με συνεπήρε με τα δυνατά riffs και τον τρελό ρυθμό του.Ακόμα να μην ξεχάσω να αναφερθώ και  στο καταπληκτικό artwork που ντύνει αυτό τον άκρως ενδιαφέρον δίσκο.
Επομένως το πρώτο δείγμα που μας παρουσίασε η μπάντα μέσα από το ντεμπούτο της κρίνεται θετικό και περιμένω την επόμενη κίνησή της με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Listen HERE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου