Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Bands To Check Out:Riti Occulti - Gaul

 
Οι Riti Occulti δημιουργήθηκαν στη Ρώμη το καλοκαίρι του 2011 από τους Niccolo Tricarico(Bass) και Ivano Mandola(Drums).Το συγκρότημα το πλαισιώνουν ακόμα οι Serena Mastracco(Scream Voice),Elisabetta Marchetti(Clean Voice), Luciano Lamanna(Synthesizer & effects - studio) και
Sara Del Regno(Synthesizer & effects - live).
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους άλμπουμ συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών, που είναι γεμάτο με μονολιθικά riffs,σκοτεινούς ψυχεδελικούς ήχους και μια ατμόσφαιρα μυσταγωγική.
Εδώ το doom metal συναντιέται με την ψυχεδελική μουσική των 70'ς διανθισμένη με black metal στοιχεία.Σχιστές απόκοσμες black φωνητικές γραμμές συνοδεύονται με άκρως ενδιαφέρον τρόπο από μελωδικά φωνητικά δημιουργώντας περίεργα συναισθήματα στον ψυχικό κόσμο του ακροατή.
Άρα οι Ιταλοί μας παρουσιάζουν ένα μίγμα σατανικού ψυχεδελικού doom/black metal ήχου που λογικά θα συγκινήσει αρκετούς μουσικόφιλους.
facebook
Its All Grey
Alcyone



Οι Gaul μας έρχονται από την Florida και αποτελούνται από τους Derek(Guitar/Vox),Hencher(Bass) και Vidge(Drum).
 Το συγκρότημα έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα υπέροχο EP το οποίο περιέχει 4 τραγούδια συνολικής διάρκειας 38 λεπτών.Ο ήχος της μπάντας κινείται σε sludge-doom φόρμες με έντονα τα black metal στοιχεία επηρεασμένα κυρίως από Wolves In The Throne Room και Nachtmystium.
 Η ατμόσφαιρα αποπνέει μια μελαγχολία και είναι ιδιαίτερα σκοτείνη.Τα φωνητικά είναι τραχιά και ξερά black metal φωνητικά που ταιριάζουν τέλεια  με το μουσικό ύφος του συγκροτήματος.Γενικώς η απόδοση της μπάντας κυμαίνεται σε αρκετά καλά επίπεδα και η παραγωγή την οποία έχει επιμεληθεί η ίδια είναι εξαιρετική.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου