Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Bands To Check Out:Black Smoke Dragon - Strage

Οι Black Smoke Dragon είναι μία instrumental μπάντα από την Ισπανία και δημιουργήθηκε το 2009.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Berto(Guitars), Lloymi(Guitars)Oskar(Bass),Alex(Drums) και στο φετινό δεύτερο ντέμο τους βοήθησε ο Juanin στα keybord.
Οι  Black Smoke Dragon μας παρουσιάζουν 2 κομμάτια που κινούνται περίπου σε παρόμοια ηχοτοπία με τα προηγούμενα τραγούδια του πρώτου ντέμου τους αλλα με καλυτερη παραγωγή.Δηλαδή παίζουν ένα άκρως ενδιαφέρον κράμα  stoner-doom,ενώ δεν λείπουν από το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ούτε τα  sludge  αλλά ούτε και τα ψυχεδελικά στοιχεία.
Οι επιρροές της μπάντας είναι κυρίως από συγκροτήματα όπως EyeHateGod, Sleep, Corrosion of Conformity, Crowbar, Down,Saint Vitus,Black Sabbath,Ghost, Church of Misery, Kylesa και A Very Old Ghost Behind The Farm.
Από τα 2 νέα κομμάτια που άκουσα  αυτό που λάτρεψα περισσότερο είναι το ''Fenechild'' και είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε και εσείς.
bandcamp
facebook



 Σήμερα η δεύτερη πρόταση που θα παρυσιάσω είναι κι αυτή μια  instrumental μπάντα και μας έρχεται από το  Durban της Νοτίου Αφρικής με το όνομα Strage.Το συγκρότημα απαρτίζεται από τους Brandon van Eeden(guitar),Jono Harrison(bass) και Matt Bedford(drums).
Φέτος κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το οποίο περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών.Ο ήχος της μπάντας είναι μεστός από το Ambient-Post Rock  ιδίωμα  και διανθισμένος με αρκετά ατμοσφαιρικά Sludge-Doom στοιχεία επηρεασμένα από μπάντες όπως Cult of Luna, Isis, Neurosis και Pelican .Εδώ η κιθάρα παράγει είτε αργά βαριά riffs είτε όμορφες μελωδικές στιγμες ,σε φάσεις να υπνοτίζει τον ακροατή.
Γενικά θα έλεγα οτι είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά χωρίς όμως να με στιγματίσει.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου