Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Bands To Check Out:Mammut - Funeral

Οι Mammut ξεκίνησαν το 2003 από τους Johan Hedqvist, Johan Eliasson, Jonas Wedin και  Daniel Bergström οι οποίοι πήγαιναν στο ίδιο σχολείο έξω από την Στοκχόλμη της Σουηδίας.Σε ηλικία 15 ετών έπαιζαν punk μουσική και  Iron Maiden-covers.
Το line-up της μπάντας άλλαζε συνεχώς για αρκετά χρόνια μέχρι το 2006 όπου πήρε την τελική της μορφή με την είσοδο του  drummer Daniel Lyngman.
Το όνομα του συγκροτήματος αρχικά ήταν  leChuck το οποίο άλλαξε σε Mammut στα τέλη του 2011.
Οι στίχοι τους είνα στα σουηδικά και μουσικά μας προσφέρουν ένα ενδιαφέρον μείγμα stoner-doom,προσθέτοντας κάποια sludge στοιχεία για περισσότερη ποικιλία στο τελικό αποτέλεσμα.
Αρχές του 2012 μας παρουσιάζουν το πρώτο τους ΕΡ ονόματι Homunkulus το οποίο μπορείτε να ακούσετε είτε μέσω της σελίδας του facebook είτε του soundcloud.
facebook
soundcloud






Και η επόμενη μπάντα που θα παρουσιάσω σήμερα,με το όνομα Funeral μας έρχεται από την πολυπαραγωγική μουσικά Σουηδία και πιο συγκεκριμένα από το Helsingborg.
Το συγκρότημα αποτελείται από τους Rasmus Bäckström,Fredrik Bäckström,Linus Nielsen και Bjoern Johansson.
Πέρσι οι Funeral κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo το οποίο μέσα έχει συνθέσεις που ροκάρουν άσχημα.Εδώ η κιθάρα παράγει riffs βουτηγμένα στο fuzz και στο groove,με αρκετές μελωδικές στιγμές,rock n roll διάθεση,αγριεμένα φωνητικά και όλα αυτά ντυμένα με μια εξαιρετική παραγωγή.
facebook
reverbnation

    

2 σχόλια: