Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Dope Flood - A Planet On Four Legs






Την άνοιξη του 2010 4 άτομα από την Λάρισα,οι Manos(Vocals),Cris(Guitar),Asterios(Bass) και Bill(Drums) δημιούργησαν τους Dope Flood.Σε σύντομο χρονικό διάστημα η μπάντα κατάφερε να μοιραστεί την σκηνή με αναγνωρισμένα συγκροτήματα όπως τους Innerwish και Planet Of Zeus.
Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφορούν το πρώτο τους ΕΡ ονόματι "A Planet On Four Legs" αποτελούμενο από 3 τραγούδια συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών το οποίο κατάφερε να λάβει αρκετές θετικές κριτικές.
Μουσικά η μπάντα κινείται σε heavy rock φόρμες συνδυάζοντας ένα κράμα επιρροών απο southern-stoner και grunge μιξαρισμένα με μοντέρνα rock-metal στοιχεία δίνοντας ένα φρέσκο ήχο στο τελικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις του εν λόγω ΕΡ είναι γεμάτες απο γιγαντιαία heavy riffs,πανεμορφα solos,δυναμικά παθιασμένα φωνητικά και ένα μπάσο που groov-άρει απίστευτα.Επίσης η μπάντα έκανε εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή απογειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συνθέσεις της.
Προσωπικά το τραγούδι που με ταρακούνησε περισσοτερο ήταν το 7-λεπτο ''Shades'',αυτό δεν σημαίνει οτι τα άλλα 2 είναι άσχημα κομμάτια αντιθέτως κινούνται και αυτά σε υψηλο επίπεδο απλά το ''Shades'' μου έκανε ένα κλικ παραπάνω απο τα υπόλοιπα.
Συμπερασματικά θα έλεγα οτι οι Dope Flood,μετά το εξαιρετικά ελπιδοφόρο ΕΡ τους,είναι μια μπάντα με προοπτικές και το σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα ασχοληθούμε αρκετά μαζί τους.

Myspace
Youtube
Soundcloud
Reverbnation
Our Stage
Roadrunner Profile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου