Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Venus Blue - Blue Venus


Σήμερα υπάρχουν πολλές μπάντες που προσκυνάνε στους ήχους των Blue Cheer,Pentagram και Black Sabbath και μας παρουσιάζουν τις δουλειές τους οι οποίες άλλοτε αντιγράφουν ασύστολα τους προαναφερθέντες Θεούς της μουσικής που αγαπάμε και άλλοτε προσπαθούν να μας παρουσιάσουν όμορφες ιδέες επηρεασμένες όμως από την μουσική τους.
Η μπάντα που θα παρουσιάσω σήμερα συγκαταλέγεται στη δεύτερη κατηγορία και ονομάζεται Venus Blue η οποία φέτος μας πρόσφερε  το ντεμπούτο της άλμπουμ ονόματι ''Blue Venus''.Το άλμπουμ περιέχει 11 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών.
Η μπάντα,όπως ήδη θα έχετε καταλάβει,χαρακτηρίζεται από έναν doom rock ήχο βγαλμένο από την λατρεμένη δεκαετία των 70'ς,με έντονη την παρουσία των ψυχεδελικών garage punk στοιχείων,ενώ δεν λείπουν από την μουσική τους ούτε και οι όμορφες blues αναφορές.
Το συγκρότημα έχει έναν ιδιαίτερο ήχο τον οποίο οι περισσότεροι πιστεύω ότι θα τον λατρέψετε και ειδικά όταν αυτός συνοδεύεται από τα περιέργα φωνητικά γεμάτα πάθος  του Sean Carroll τα οποία διαθέτουν μια χροιά που θα σας κερδίσει.
Heavy riffs και πανέμορφα solos ξεπηδούν από τραγούδια όπως τα ''Living Dead'',''Coffin Nails'',''Dawn Over Moscow'',''Violet'' και ''Blue Sun Blues''  τα οποία θα σας εθίσουν περίσσοτερο στο κόσμο των Venus Blue.Επιπροσθέτως το ''Psychomania'' είναι σίγουρο ότι θα σας ξεσηκωσει με τον τρελό ρυθμό του ενώ τέλος η απίστευτη μελωδία των πλήκτρων στο ''Not Of Earth'' θα σας κολλήσει στο μυαλό.
Συμπερασματικά οι Venus Blue μας παρουσιάζουν ένα καλοδουλεμένο ντεμπούτο που λατρεύει και σέβεται τον ήχο των 70'ς προσφέροντας 11 δυνατές συνθέσεις και με κάνουν ήδη να περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη κίνησή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου