Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Bands To Check Out:Lahius - Viva La Burn


Από το Μονπελιέ της Γαλλίας μας έρχεται  μια ακόμα νέα μπάντα με το όνομα Lahius και τον Ιούνιο του 2012 μας παρουσίασε το πρώτο της ομώνυμο EP το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών.
Μέσα από τις λίγες ακροάσεις που έκανα, οι Γάλλοι κατάφεραν να με κερδίσουν και να μου προσφέρουν 5 δυνατές συνθέσεις που κινούνται σε stoner ηχητικά μονοπάτια,ενώ προσθέτουν στην μουσική τους τόσο sludge όσο και noise rock στοιχεία και είναι σίγουρο ότι τραγούδια όπως τα  ''Bluesness'' και ''PleasePleaseYouCan'' θα σας ταρακουνήσουν.
facebook
bandcamp






Οι Viva La Burn είναι μια μπάντα που η έδρα της είναι στο Κάρντιφ και απαρτίζεται από τους Chris - Vocals,Gavin - Bass Guitar,Joss - Guitar και Neil - Drums.
Πρόσφατα γνώρισα το συγκρότημα μέσω του bandcamp ακούγοντας το demo του το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Η μουσική βάση της μπάντας είναι η heavy rock μουσική με αρκετές stoner επιρροές.Η Joss έχει κάνει πολύ καλή κιθαριστική δουλειά εξαπολύοντας εκρηκτικά stoner riffs,ντυμένα με τα ενδιαφέροντα φωνητικά του Chris,ενώ το μπάσο με τα ντράμς προσδίδουν το απαραίτητο groove στη μουσική των Viva La Burn.
facebook
bandcamp
BandWebsite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου