Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Bands To Check Out:Earthrise - Cyclopian


Από την Μινεάπολις των Ηνωμένων Πολιτιών προέρχεται η μπάντα Earthrise που σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 2010 και αποτελείται από τους Jimmy,Rug,Smallz και Tom.
Το συγκρότημα τον Ιούνιο του 2012 μας κέρασε το νέο άλμπουμ του ονόματι  ''Eras Lost'' το οποίο περιέχει 11 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 53 λεπτών.
Μέσα από την πολύ καλή παραγωγή που έχει γίνει,η κιθάρα εξαπολύει βαριά riffs επηρεασμένα από το ατμοσφαιρικό Sludge/Post Metal μουσικό ιδίωμα.Οι συνθέσεις είναι γεμάτες νεύρο και μίσος,ενώ παράλληλα είναι πλημμυρισμένες από δυνατές μελωδίες και ντυμένες από sludge φωνητικά τα οποία μεταδίδουν πολλά συναισθήματα στον ακροατή.
Το ''Eras Lost'' συστήνεται στους φάνς των Isis και Cult Of Luna οι οποίοι θα ευχαριστηθούν με τραγούδια όπως τα ''Titan'',''Polar Low'' και ''Eighteen Hundred''.
facebook
bandcamp





Από το Λονδίνο μας έρχεται η δεύτερη μπάντα για σήμερα με το όνομα Cyclopian και απαρτίζεται από τους Will Drewry - Guitar, Vocals, Andi Nixon - Bass,Rob Newson - Drums, Vocals και Chris Law - Guitar.
 Αυτή την χρονιά η μπάντα μας πρόσφερε το ομώνυμο ντεμπούτο της άλμπουμ το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών.
Ο ήχος του ντεμπούτου ισορροπεί μεταξύ ατμοσφαιρικού Sludge και Post Rock γεμάτος με ambient  στοιχεία,στοιχειωτικά φωνητικά,σκοτεινή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα,ενώ η μελωδία και το συναίσθημα  συναντούν τα βαριά sludge riffs.
Όλες οι συνθέσεις είναι εξαιρετικές αλλα το 15-λεπτό έπος ''Eventide Void'' αγγίζει βαθιά στην ψυχή.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου