Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Bands To Check Out:The Outlaws Of Zen - Binford


Οι The Outlaws Of Zen είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2011 και απαρτίζεται από τους Joe Gibson - Vocals,Travis Evans - Drums,Tommy Koppmann aka. "Two Fingers" "The Perv" - Bass and Background Vocals και Korey G - Guitar.
Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους το συγκρότημα ξεκίνησε τη συγγραφή  τραγουδιών  και πρίν λίγο καιρό μας παρουσίασε μέσω bandcamp το πρώτο του ντέμο το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 20 λεπτών.
Από τις πρώτες νότες του  ''Boiling Point'' και με το εναρκτήριο riff του σε βοηθάει γρήγορα να μπείς στο νόημα του δίσκου όπου καταλαβαίνεις ότι θα ακούσεις πορωτική  heavy rock μουσική.Η συνέχεια είναι εξίσου καλή με το συγκρότημα να εμπλουτίζει τον ήχο του είτε με classic rock είτε με stoner στοιχεία  Τα δυναμικά φωνητικά του Joe δένουν άψογα με το σύνολο και προσθέτουν τόσο ένταση όσο και ενέργεια στις συνθέσεις,ενώ τα heavy riffs διαδέχονται το ένα το άλλο  τα οποία χαρακτηρίζονται και από έντονες μελωδικές γραμμές.
facebook
bandcamp
BandWebsiteΑπό το Ρόζενταλ της Ολλανδίας μας έρχεται η δεύτερη μπάντα για σήμερα με το όνομα Binford και αποτελείται από τους Esther Vroegop - Vocals,Don Leenders - Bass + backing vocals,Stefan van Geel - Rhythm Guitar + backing vocals,Arjan Nieuwlaat - Lead Guitar και Jonathan Skip - Drums.
Το συγκρότημα ξεκίνησε το 2011 και πρόσφατα άκουσα τη μουσική του μέσω bandcamp που μας παρουσίασε την παρθενική του δουλειά η οποία περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών.
Η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη τόσο από την hard rock όσο και από την heavy μουσική με έντονη την παρουσία των stoner στοιχείων στον ήχο της.Η απόδοση της Esther πίσω από το μικρόφωνο είναι εξαιρετική ενώ οι συνθέσεις είναι ξεσηκωτικές και γεμάτες από εκρηκτικά ενδιαφέροντα riffs και πιασάρικες μελωδίες.
facebook
bandcamp
BandWebsite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου