Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Of The Rising - Sun Shepherd

Οι Of The Rising είναι μία μπάντα που μας έρχεται από την Μελβρούνη της Αυστραλίας και αποτελείται από τους Matt, Owen, Liam και Adam.
 Ο ήχος του συγκροτήματος είναι βαρύς και ογκώδης,με τις κιθάρες να ξερνούν heavy doom riffs και να κινούνται σε αργό κυρίως τέμπο.Τα φωνητικά κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και ταιριάζουν με το μουσικό ύφος της μπάντας,ενώ το μπασο συνοδεύει αρμονικά τα δυναμικά ντράμς.
Δύο κομμάτια έχω ακούσει απο τους Αυστραλούς,το ''The Slow Bewond'' και το ''Rumour of Dawn'',τα οποία πιστεύω ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Doom φανς.
facebook
reverbnation
Η επόμενη μπάντα που θα παρουσιάσω για σήμερα προέρχεται και αυτή από την Μελβρούνη με το όνομα  Sun Shepherd.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Anson, Leigh και Michael.
Η μπάντα μουσικά κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με τους Of The Rising,δηλαδή Doom μουσική εμπλουτισμένη με αρκετά stoner και psychedelic στοιχεία.Δύο συνθέσεις(Awaiting the Firepit και Prevails the Beast)μας έχουν παρουσιάσει οι οποίες είναι καλοδουλεμένες γεμάτες με βαριά riffs,ψυχεδελικά φωνητικά και ένα μπάσο να γκρουβάρει απιστευτα.Το τέμπο των τραγουδιών είναι κυρίως αργό με κάποια όμως ξεσπάσματα σε σημεία που τα χρειάζεται ο ακροατής.
Η μουσική τους είναι κυρίως επηρεασμένη από μπάντες όπως Sleep,Om και Yob.
Τσεκάρετε!!
facebook
reverbnation
myspace

1 σχόλιο: