Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Camel Of Doom - Dagnir

Οι Camel Of Doom είναι ένα one man project από τον Kris Clayton ο οποίος στην ηλικία των μόλις 13 ετών δημιούργησε την μπάντα πριν περίπου δέκα χρόνια.Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει κυκλοφορήσει ήδη 4 EP(''Song with Rocks In'',''Child of the Scream'' ''Camel of Doom''και''The Night After Time'' ) και 2 ολοκληρωμένες δουλειές(''The Desert At Nigh''και ''The Diviners Sage'')ενώ αυτόν το καιρό ετοιμάζει το νέο του πόνημα.
Η βάση της μουσικής που παράγει ο Kris Clayton είναι το Doom εμπλουτισμένο με μεγάλες δόσεις ψυχεδέλειας και αρκετές funeral αναφορες να ζωγραφίζουν στον ήχο της μπάντας.
Τα φωνητικά είναι μοιρασμένα σε ψυχεδελικά καθαρά και σε ουρλιαχτά ώστε να στοιχειώνουν τον ακροατή ποτίζοντάς τον με φόβο.
Η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές είναι καθηλωτική στις περισσότερες συνθέσεις της μπάντας ντυμένη με μια ανάλογη παραγωγή για να αιχμαλωτίζει τον ανυποψίαστο ακροατή.
facebook
Band Website
Free Download for ''The Diviners Sage''


 Οι Dagnir μας έρχονται από το San Diego και αποτελούνται από τους Jay Welch - Guitar,Daniel Ross - Bass/Vocals και Kevin McNiece - Drums.
Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας είναι το psychedelic Doom με αρκετές επιρροές από μπάντες όπως Black Sabbath,Pink Floyd και Electric Wizard.
Πραγματικά τα παληκάρια μας μαγεύουν και μας ταξιδεύουν με τις απίστευτες συνθέσεις που παράγουν.Οι συνθέσεις τους είναι κυρίως instrumental με λίγα ψυχεδελικά φωνητικά,γεμάτες από ταξιδιάρικες κιθαριστικές μελωδίες όπου συπληρώνονται άριστα από heavy doom riffs.Ο ήχος της μπάντας είναι βαρύς όπως πρέπει δηλαδή για ένα τέτοιο είδος μουσικής και οι ενορχηστρώσεις είναι μακροσκελείς και πολύ καλά δομημένες.
Ομορφιές!!!
Facebook
Reverbnation
Bandcamp
YoutubeΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου