Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Adrift - Black Heart Bleeds Black



Από την Μαδρίτη μας έρχονται οι Jaime - Drums,Macon - Guitar ,Jorge - Vocals/Guitar  και Dani - Bass που το 1999 δημιούργησαν τους Adrift.Μέσα στα 13 χρόνια ύπαρξής τους έχουν  στις αποσκευές τους μόλις δύο EP,ένα Split και μόνο μία ολοκληρωμένη δουλειά οι οποίες μουσικά κινούνται στο ατμοσφαιρικό και τεχνικό Sludge-Hardcore-Doom ιδίωμα .
Το ντεμπούτο τους ονόματι ''Monolito'' το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2008 για να είμαι ειλικρινής δεν με είχε εντυπωσιάσει,ναι μεν υπήρχαν κάποιες καλές ιδέες αλλά σε γενικές γραμμές ο δίσκος με είχε κουράσει.Πάντως να σημειώσω ότι μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του ''Monolito'' η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την προώθηση του δίσκου έκλεισε.
Τέσσερα χρόνια μετά οι Ισπανοί  υπό την στέγη νέας δισκογραφικής εταιρείας(Alone Records) επιστρέφουν με το δεύτερο μουσικό δημιούργημά τους με τίτλο ''Black Heart Bleeds Black'' το οποίο περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 53 λεπτών.Ο δίσκος συνεχίζει στα ίδια μουσικά μονοπάτια με τον προηγούμενο αλλά εδώ νιώθω ότι οι συνθέσεις έχουν δουλευτεί καλύτερα,ενώ έχουν προσθέσει ακόμα όμορφες και περισσότερες πινελιές από τον progressive και psychedelic χώρο.
Η μουσική δομή του δίσκου είναι αρκετά πολύπλοκη,καθώς τα κομμάτια αποτελούνται από πολλές αλλαγές ρυθμών και tempo χωρίς όμως να κουράζουν τον ακροατή και αυτό δείχνει ότι η μπάντα βρίσκεται σε μια φάση δημιουργική γεμάτη έμπνευση.
Τραγούδια σκοτεινά,θυμωμένα,γεμάτα με κολασμένα riffs και τον Jorge πίσω από το μικρόφωνο να βγάζει φωτιές από το στόμα,ενώ συνθέσεις όπως  ''The Soldier Of My Words'',''Black Heart Bleeds Black'' και ''Fury Roof'' είναι σίγουρο ότι οι λάτρεις του είδους θα τις λατρέψουν.
Πάντως πρέπει να σας τονίσω ότι ο δίσκος χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο και ακούσματα ώστε να ''μεγαλώσει'' μέσα σας και  να καταφέρει να σας κερδίσει.Τέλος να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στην εξαιρετική παραγωγή η οποία βοηθάει να ξεχωρίσει στο τι συμβαίνει στο μουσικό κόσμο των Adrift.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου