Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Brujas Del Sol - Шахтёр (Shakhtyor)


''Music that makes people dance, bang their heads and plug their ears''.Με αυτόν τον τρόπο περιγράφουν την μουσική τους οι Brujas Del Sol που μας έρχονται απο το Columbus του Ohio και αποτελούνται από τους Adrian,Derrick και Jason.
Φέτος έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 EP,τα ''Moonliner Vol.1'' και ''Moonliner Vol.2'' τα οποία περιέχουν συνολικά 4 κομμάτια.Το ''Conquistadors'' περιέχει (ενδιαφέροντα)φωνητικά ενώ τα υπόλοιπα είναι instrumental.Το συγκρότημα διαθέτει το απαραίτητο ταλέντο για να διαγράψει μια καλή πορεία στο μουσικό χώρο και αυτό φαίνεται μέσα και από τις 4 συνθέσεις που μας παρουσιάζει.
Πραγματικά συνδυάζουν άψογα την ψυχεδέλεια με την desert μουσική,δηλαδή ακούμε τρομερά μελωδικά και ταξιδιάρικα solos που συμπληρώνονται άριστα με groovy riffs και συνοδεύονται από stoner πινελιές προσφέροντας ένα εξαιρετικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Σε γενικές γραμμές η μουσική τους είναι χαλαρωτική και ταξιδιάρικη κατάλληλη για να σε ταξιδεύει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και Vol.3 όπου μαζί με τα 2 πρώτα θα βγούν σε βινύλιο με κάποια επιπλέον bonus tracks από την Devouter Records.
Ομορφιές!!!!!
facebook
Moonliner Vol.1
Moonliner Vol.2
Από το Αμβούργο της Γερμανίας μας έρχονται οι Шахтёр (Shakhtyor) και αποτελούνται από τους Chrischan - Bass,Nils - Drums και Chris - Guittar.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το οποίο περιέχει 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 40 λεπτών.Είναι αμιγώς instrumental μπάντα και μουσικά παίζουν heavy μουσική συνδυάζοντας τoν sludge,doom και stoner ήχο με άκρως επιτυχημένο τρόπο θα έλεγα.
Οι συνθέσεις τους είναι πολύπλοκες και μακρόσυρτες,με αρκετές εναλλαγές του ρυθμού χωρίς όμως να κουράζουν,αντιθέτως είναι γεμάτες με εμπνευσμένα και εκρηκτικά riffs ώστε να σε παρασέρνουν σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο έντονες στιγμές.
Ακόμα τα κομμάτια διαθέτουν αρκετές ατμοσφαιρικές στιγμές,με ιδιαίτερα έντονες κορυφώσεις οι οποίες απογειώνονται ακόμα περισσότερο από την εξαιρετική παραγωγή που έχει γίνει.
Εν κατακλείδι,το πρώτο δείγμα που μας παρουσιάζει η μπάντα κρίνεται θετικό και πιστεύω ότι έχουν τις προοπτικές να μας προσφέρουν στο μέλλον ακόμα καλύτερες στιγμές.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου