Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Iron Hills - Law Of The Tongue

Οι Iron Hills προέρχονται από το St. Louis και αποτελούνται από τους Sean Survant-Guitar/Vocals,Jake Maness- Drums και Mike Brown- Bass/Vocals.
Πέρσι το Μάρτιο κυκλοφόρησαν το παρθενικό τους EP ονόματι ''King Rat'',το οποίο είχε κάποιες καλές ιδέες χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν.Φέτος επανέρχονται με το δεύτερο EP τους με τίτλο ''Famine'' που περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών.Το συγκεκριμένο EP,προσωπικά,το θεωρώ καλύτερο από το ντεμπούτο τους.Εδώ έχουμε συνθέσεις σωστα δομημένες και περισσότερο πολύπλοκες χωρίς όμως να κουράζουν,με την μουσική τους να κινείται σε Sludge/Doom μονοπάτια.Οι ταχύτητες κινούνται κυρίως σε αργό τέμπο,με λίγα ξεσπάσματα και το ύφος των φωνητικών είναι σωστά προσαρμοσμένο στη μουσική των Iron Hills.Τέλος η παραγωγή είναι αρκετά καλή αναδεικνύοντας περισσότερο την σκοτεινή ατμόσφαιρα των συνθέσεων.
facebook
bandcampΟι  Law Of The Tongue είναι μία μπάντα που μας έρχεται από την Canberra της Αυστραλίας και αποτελείται από τους Kim - Guitar,Ben - Vocals,DD - Bass και Brad - Drums.
Το συγκρότημα πρόσφατα κυκλοφόρησε το παρθενικό του ομώνυμο δίσκο  το οποίο περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.Η μουσική που παίζουν οι Law Of The Tongue είναι Heavy εμποτισμένη κυρίως με Sludge/Stoner στοιχεία.Ο ήχος τους ακόμα είνα επηρεασμένος από την Doom μουσική,ενώ δεν λείπουν και οι Death επιρροές,κυρίως στα φωνητικά.
Επομένως οι μπάντες που έχουν επηρεάσει την μουσική τους είναι οι Electric Wizard,Iron Monkey,Black Sabbath,Bongzilla,Eyehategod,Sleep και Carcass.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου