Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Spine Chilling Breeze - Milky Way...


Οι Spine Chilling Breeze δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2011 από τους Αχιλλέα(κιθάρα) και Σταύρο(μπάσο),ενώ αργότερα εισχώρησαν στην μπάντα ο Γρηγόρης(ντράμς) και ο Βασίλης(φωνητικά).
Στις αρχές του 2012 κυκλοφόρησαν το ''promo 2012'' με 2 κομμάτια το οποίο πήρε θετικές κριτικές τόσο από ηλεκτρονικά όσο και από έντυπα μέσα.Το γεγονός αυτό ώθησε την μπάντα την άνοιξη του 2012 να ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για την πρώτη ολοκληρωμένη της δουλειά.
Επομένως το συγκρότημα ηχογράφησε 6 νέα κομμάτια και μαζί με τα 2 τραγούδια του promo,μας  παρουσιάζει το  ντεμπούτο του ονόματι ''Milky Way...'' το οποίο να τονίσω είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και είναι συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών.
Μετά από αρκετές ακροάσεις ομολογώ ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καλοδουλέμενο και προσεγμένο άλμπουμ όπου όλα τα μέλη της μπάντας  καταθέτουν την ψυχή τους σε αυτό που αγαπάνε και μας παρουσιάζουν δυνατές συνθέσεις παιγμένες με ενέργεια και πάθος.
Μουσικά κινούνται σε Stoner/Desert ηχητικά μονοπάτια,εμπλουτισμένα με alternative στοιχεία,ενώ οι metal πινελιές  με την παρουσία τους προσθέτουν ποικιλία στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα των Spine Chilling Breeze.Η κιθάρα παράγει εξαιρετικά riffs τα οποία είναι βαθιά επηρεασμένα κυρίως από τους Q.O.T.S.A. και σημπληρώνονται άψογα από το groovy και πολύ καλά δεμένο rhythm section(ειδικά ο μπασίστας κάνει πολύ καλή δουλειά).Τα φωνητικά για να είμαι ειλικρινής με προβλημάτισαν,ενώ στα γρήγορα κομμάτια του δίσκου η χροιά του Βασίλη ταίριαζε,στα πιο αργά,κυρίως μελωδικά σημεία κάτι με χάλαγε,δεν λέω ότι δεν έχει καλή φωνή απλά νιώθω ότι χρειάζεται μια μικρή βελτίωση.Πάντως είναι σίγουρο πως κομμάτια όπως τα ''Losing My Insanity'',''Old Man'',''The Unhallowed''  και ''You Know I Love It Dirty''  θα σας καθηλώσουν με την δυναμική τους.
Τέλος να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το συγκρότημα μέσω από το site του προσφέρει για δωρεάν κατέβασμα το ''Milky Way...''
BandWebsite
facebook
myspace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου