Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Bands To Check Out:Hibagon - Moghul


Οι Hibagon από την Ιταλία δημιουργήθηκαν το 2011 και απαρτίζονται από τους Jabo - kaboom voodoo sticks και Dowi - shaga massive strings.
Τον Οκτώμβριο του 2011 η μπάντα ηχογράφησε 7 κομμάτια και μας παρουσίασε την  παρθενική της δουλειά ονόματι ''Hibagọn VS Monsters Spewed from Time’s Stomach to Clutch the Universe in a Mortal Slime'' συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών.
Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει εδώ έχουμε να κάνουμε  με ένα instrumental συγκρότημα που αποτελείται από ένα κιθαρίστα ο οποίος εξαπολύει εκρηκτικά riffs που τσακίζουν κόκκαλα και από έναν ντραμίστα που τα συνοδεύει με τα δυνατά χτυπήματά του προσδίδοντας απίστευτη ένταση στο τελικό ηχητικό απότελεσμα της μπάντας.Η μουσική τους κινείται σε stoner/sludge μονοπάτια διανθισμένα τόσο με prog όσο και με garage στοιχεία.
facebook
bandcamp

 Από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας μας έρχεται η δεύτερη τετραμελής μπάντα με το όνομα Moghul και πρόσφατα εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα με το πρώτο της EP το οποίο περιέχει 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 23 λεπτών.
Το συγκρότημα καταφέρνει να συνδυάσει με εξαιρετικό τρόπο το doom/sludge ήχο με την ψυχεδελεια.Επίσης η μουσική της μπάντας  είναι  εμποτισμένη και με μπόλικα  drone ψήγματα,γεμάτη με υπνωτιστικές μελωδίες που συμπληρώνονται από heavy doom riffs,ντυμένα από πολύ ενδιαφέροντα φωνητικά τα οποία ταιριάζουν με τον βαρύ και ογκώδη ήχο της μπάντας.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου