Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Bands To Check Out:Saharah - Atomic Vulture


Η μπάντα Saharah εδρεύει στην Ισπανια η οποία σχηματίστηκε το 2009 και απαρτίζεται από τους Ferd: Vocals,Edu: Guitars,Zalo: Drums και P.A.:Bass.
Το συγκρότημα έχει μοιραστεί την σκηνή με τους Orange Goblin και πρόσφατα μας κέρασε με την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά η οποία περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών.
 Η βάση της μουσικής του συγκροτήματος είναι το Stoner Rock διανθισμένο με αρκετά psych/desert rock στοιχεία.Ο ήχος της μπάντας είναι επηρεασμένος κυρίως από συγκροτήματα όπως τους Kyuss,Los Natas και Colour Haze.Τα heavy stoner riffs είναι καλοδουλεμένα και βαπτισμένα στο fuzz με  τα φωνητικά να ταιρίαζουν απόλυτα στην  μουσική της μπάντας και το rhythm section να είναι αρκετά σφιχτεδεμένο.
facebook
bandcampΗ δεύτερη πρόταση για σήμερα μας έρχεται από το Μπρίζ του Βελγίου με το όνομα Atomic Vulture  και αποτελείται από τους Jelle Galle : Bass,Pascal David : Guitar και Jens Van Hollebeke : Drums.
Όπως καταλάβετε το συγκρότημα είναι intrumental και τέλη Ιουλίου του 2012 μας πρόσφερε το πρώτο του ντέμο το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 13 λεπτών.
Το συγκρότημα σέβεται τον psych/stoner ήχο και μας παρουσιάζει κομμάτια που άλλοτε μας υπνωτίζουν με την desert αύρα τους και άλλοτε μας ξεσηκώνουν με τα stoner riffs τα οποία διακρίνονται για τον groovy χαρακτήρα τους.Το 6-λεπτο ''Winter Blues'' κλέβει την παράσταση!!
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου