Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Huata - Atavist Of Mann


Οι Huata είναι μια occult doom stoner μπάντα που μας έρχεται από την Γαλλια και δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2006.Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα ντέμο ονόματι ''Heresy,Stoner and Acid'' και ένα ΕΡ του 2009 που τιτλοφορείται ''Open The Gates Of Shambhala'' το οποίο κατάφερε να αποσπάσει αρκετές θετικές κριτικές.
Μετα από 2 χρόνια το συγκρότημα κυκλοφορεί το ντεμπούτο του με το όνομα ''Atavist Of Mann'' και είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει πολλούς ακόμα οπαδούς.Οι Γάλλοι πραγματικά έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον Σατανά και μας παρουσιάζουν ενα stoner-doom ολοκαύτωμα που περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 60-λεπτών.Στιχουργικά καταπιάνονται με τις ιστορίες των Ναϊτών Ιπποτών,με την πτώση της Ατλαντίδας,με μια απόκρυφη υπόθεση των Α. Crowley και R. Hess κατά την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και με άλλες ιστορίες από εμπνευστές της λατρείας του Σατανά.
Μουσικά η μπάντα σέβεται το τρίπτυχο stoner-doom-sludge και προσωπικά με κέρδισε αμέσως από την πρώτη κιόλλας νότα του εναρκτήριου κομματιού με το riff αλα electric wizard.Επίσης για πρώτη φορά κάνει χρήση του εκκλησιαστικού οργάνου ώστε να αναγκάσει τον ακροατή να νιώσει περισσότερο την σκοτεινή ατμόσφαιρα του δίσκου που του αιχμαλωτίζει την ψυχή σε σημείο να του προκαλεί έντονα συναισθήματα 
Τέλος να αναφερθώ στα πολύ καλά καθαρά και εκφραστικά φωνητικά του Ronan και στην εξαιρετική παραγωγή,την οποία για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα τόσο καλή, που απογειώνει ακόμα περισσοτερο τις σατανικές συνθέσεις της μπάντας.
 Play Loud, Worship Satan !
 Listen HERE

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό όντως. Μπαίνει στην λίστα μού για αγορά άμμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Azarak!Το LP ήδη έχει βγεί στην αγορά αλλά το CD θα αργήσει λίγο ακόμα να κυκλοφορήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή