Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Bands To Check Out:Domovoyd - Hand To Claw


Αρχικά να ξεκινήσω οτι η μπάντα δημιουργήθηκε το 2010 οπου ονομαζόταν ''Potbelly'' και την ίδια χρονιά κυκλοφορησε ένα promo άλμπουμ με 4 κομμάτια.Μετά άλλαξαν το όνομα σε Domovoyd και τον Μαιο του 2011 μας προσφέρουν το πρώτο τους ΕΡ ονόματι ''Mythonaut'' και πριν λίγες μέρες επανεκτέλεσαν ένα παλιό τους κομμάτι με τίτλο ''Mammoth''.
Τώρα μουσικά το συγκρότημα συνδυάζει το ψυχεδελικό Doom με sludge πινελιές,stoner στοιχεία,heavy riffs ,μελωδικές ταξιδιάρικες μελωδίες ενώ, δεν λείπουν κάποια grunge και krautrock ψήγματα στον ήχο τους.
Λογικά τώρα θα αναρωτιέστε εαν τα κατάφεραν να τα συνδυάσουν σωστά και εγώ σας ενημερώνω οτι όλα τα παραπάνω μουσικά ιδιώματα απαντώνται με ιδιαίτερη επιτύχία από την μπάντα δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ελκυστικό ηχητικό αποτέλεσμα.
bandcamp
facebook



Οι Hand To Claw είναι μια μπάντα από την Pensacola της Florida και αποτελείται απο 2 μέλη,τους Jeffrey Bowman(κιθαρίστας) και Jackson Hinely(ντραμίστας).
 Το συγκρότημα έχει ήδη έτοιμο το ντεμπούτο του ονόματι ''Harmony of the Spheres'' και θα είναι διαθέσιμο για digital κατέβασμα στης 14 Φεβρουαρίου.
Εδώ η ψυχεδέλεια φλερτάρει με την doom μουσική διανθισμένα με drone στοιχεία δημιουργώντας μια σκοτεινή ατμόσφαιρα ενώ και τα περίεργα φωνητικά στοιχειώνουν περισσότερο τον ήχο της μπάντας.
Επομένως νιώθω οτι 14 Φεβρουρίου θα ακούσουμε κάτι καλό από τους Hand To Claw.Για να δούμε!!!!
bandcamp
facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου