Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Bands To Check Out:Blood Red Water - Iron Heel


Οι Blood Red Water δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 από τους Michele(vocals) και Fiorica(drums).Οι δυο τους έχουν πολυ καλή χημεία αφού είναι πάρα πολλά χρόνια φίλοι και αυτό φαίνεται στο Ep που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2011 ονόματι ''Tales of Addiction and Despair''.Την μπάντα την συμπληρώνουν οι Dodi(guitarist) και Volt(guitars).
 Όλα τα μέλη λατρεύουν μπάντες όπως EyeHateGod,Eletric Wizard,St. Vitus,Melvins και Orange Goblin επηρεάζοντας αισθητά την μουσική των Blood Red Water.
Οι στίχοι αναφέρονται στις εμπειρίες ζωής του Michele και η μουσική κατεύθυνση της μπάντας όπως ήδη έχετε καταλάβει δεν είναι άλλη απο το stoner-doom εμποτισμένη με αρκετά sludge στοιχεία,λιγα grunge σημεία να δηλώνουν παρών στον ήχο τους στολισμένα με αρρωστημένα φωνητικά και μια βρώμικη παραγωγη.
 Ενδιαφέρον κομμάτι το ''Ungod''
bandcamp
facebook


Οι Iron Heel μας έρχονται από την Βιέννη και αποτελούνται απο τους Bogad(bass),Kastner(drums),Lippmann(voice),Tiefenthaler(guitar) και Zehetner(guitar).
 Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της ΕΡ τον Απρίλιο του 2011 ονόματι “Black Shovel” και περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 15 λεπτών.
Οι Iron Heel παίζουν ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα ψυχεδελικου stoner metal με έντονα τα sludge στοιχεία για να προσθέτουν την απαραίτητη βρωμιά στον ήχο τους.Επίσης τα φωνητικα ακούγονται είτε καθαρά τα οποία είναι και υπέροχα είτε με hardcore ''γρυλίσματα'' με τις κιθάρες να σπέρνουν άγρια stoner metal riffs και όλα αυτά ντυμένα με μια εξαιρετική παραγωγή.
Πραγματικά και τα 3 κομμάτια είναι όμορφα αλλά αυτο που με κέρδισε περισσότερο είναι το ΄΄Gravedigger Strike Song''.Ακούστε το και δεν θα χάσετε!!!
bandcamp
facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου