Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Bands To Check Out:Six In Line - Godbleed


Από την Γαλλία μας έρχονται οι Six In Line που απαρτίζονται από τους Frédéric Dill ,Nils Wayne,Lionel Bascole,Wilhelm Braendlein και Romain Fiorot.
Η μπάντα τον Σεπτέμβριο του 2012 μας χάρισε το πρώτο της EP με τίτλο "Head Gasket For The Devil" το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 21 λεπτών.
Οι  Six In Line μουσικά ακολουθούν τον  Stoner rock ήχο εμπλουτισμένο τόσο με Alternative όσο και με  Industrial στοιχεία.Με τις πρώτες ακροάσεις που έκανα το "Monolith" κατάφερε να εισχωρήσει εκρηκτικά από την αρχή στα εγκεφαλικά μου κύτταρα κερδίζοντας πανάξια μια θέση στα αγαπημένα μου κομμάτια.Φυσικά αυτό δεν σημαινει ότι τα υπόλοιπα κομμάτια του EP υστερούν,αντιθέτως κι αυτά διαθέτουν ένα ξεσηκωτικό ρυθμό ντυμένα με ενδιαφέροντα riffs και παθιασμένα φωνητικά.
Τέλος να αναφέρω ότι το CD κυκλοφορεί από την Superstrong Records(διαθέτει επίσης τους Crown,Jizzlobber) και μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ
facebook
bandcamp
Μια ακόμα Γαλλική μπάντα θα παρουσιάσω σήμερα με το όνομα Godbleed που σχηματίστηκε το 2009 και αποτελείται από τους Sex-Czar: Vocals ,Mustach' Sly: Guitar,Tud: Bass - Backing vocals και Bibs: Drums.
Το συγκρότημα φέτος μας τίναξε τα μυαλά στον αέρα με την πρώτη του κυκλοφορία ονόματι "Aries" που περιλαμβάνει 8 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών.
 Το "Aries" σε γενικές γραμμές διαθέτει groovy ρυθμό που σε παρασέρνει με τα ξεσηκωτικά heavy riffs και ο ήχος της μπάντας επίσης είναι επηρεασμένος τόσο από την Sludge όσο και από την Stoner μουσική.Μπορεί οι Godbleed να μην προσθέτουν κάτι το καινούργιο στη μουσική που αγαπάμε αλλά ξέρουν να προσφέρουν πορωτικές στιγμές.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου