Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Halmos - Exist


Την μπάντα Halmos την έχω παρακολουθήσει και παράλληλα την έχω παρουσιάσει εδώ στο μπλόγκ από τα πρώτα της βήματα,αρχικά με το δυνατό κομμάτι ''State & Wealth'' που με είχε κυριεύσει με έντονα συναισθήματα και στη συνέχεια με το υπεροχο EP "Vicious Cycle" μου έδειξαν ότι τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν εξαιρετικά.
Τώρα έρχονται να προσθέσουν στο ενεργητικό τους την πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους ονόματι "Exist" η οποία αποτελείται από 9 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 45 λεπτών.Οι 5 από τις οποίες είναι από το προηγούμενο EP και διαφέρουν λίγο μιας και είναι μουσικά αλλαγμένες σε κάποια σημεία.
Να αναφέρω επίσης ότι στην παρέα των Travis Anderson (drums, vocals),Corey Briley (guitar, vocals) έχουν προστεθεί οι Melanie Maher (bass, vocals) και Casey Yarbrough (guitar, vocals).
Το "Exist" εξήλθε νικητής  μέσα από τις πολλές κυκλοφορίες που άκουσα τον τελευταίο καιρό δεδομένου ότι ο ήχος του είναι πολύ καλα δουλεμένος αφού αποτελείται τόσο από sludge /stoner riffs που γδέρνουν αργά και βασανιστικά τα εγκεφαλικά μας κύτταρα όσο και από πραγματικά πολύ δυναμικά ντράμς που μας ξεσηκώνουν με τον τρελό ρυθμό τους.
Επιπροσθέτως οι  Halmos διαθέτουν το απαιτούμενο ταλέντο να συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο την sludge/stoner μουσική είτε με fuzz είτε με ψυχεδελικά είτε με grunge στοιχεία προσφέροντας ένα πλούσιο και χορταστικό τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Μουσικοί δυναμίτες όπως τα "Excursion Into Chaos","The Polemic Prophet","To Climb The Mount" και το ατμοσφαιρικό "The Highest Step" είναι σίγουρο ότι θα σας εκτοξεύσουν στα ύψη!!!!

facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου