Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Bands To Check Out:The Coffin Riders - Overgrown Tomb


Το 2008 δημιουργήθηκαν οι The Coffin Riders από την Γερμανία για να δημιουργήσουν μουσική βασισμένη στο Doom.Η μπάντα αποτελείται από τους Christoph Ramke (Vocals),Hendrik Kurre (Drums),Thomas Gröneweg (Bass) και Lars Rempe (Guitar).
Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τη μουσική των  The Coffin Riders ήταν όταν άκουσα πρόσφατα το ντέμο τους ονόματι "Saddle Your Coffins" που περιέχει 4 συνθέσεις.
Ο ήχος της μπάντας είναι εμπλουτισμένος από κλασσικά heavy στοιχεία ντυμένα με αργά Doom riffs,πιασάρικες μελωδίες,heavy ξεσπάσματα κι όλα αυτά μέσα σε ένα ξερό ήχο.
Για τους λάτρεις των  Black Sabbath, Cathedral, Spiritual Beggars και Reverend Bizarre!!
facebook
Hellish Drings
Burn,Witches! Burn!
The Coffin Rider















 Από το Σιάτλ μας έρχεται η τριμελής μπάντα Overgrown Tomb που δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό να παράγει αργά και ογκώδη riffs.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Stu Lasswell - Bass,Peter Sharp - Guitar/Vocals και Niko Haritos - Drums.
Η μπάντα κατορθώνει να παράγει το σκοπό της  μέσα από το πρώτο τς ντέμο  που μας χαρίζει ονόματι "Demo MMXIII" το οποίο  περιλαμβάνει 2 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα Sludge/Doom ηχητικό άκουσμα που διακρίνεται  τόσο για τα αργά βαριά riffs όσο και για την σκοτεινή και απόκοσμη ατμόσφαιρα.
bandcamp
facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου