Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Bands To Check Out: Mount Salem - Dead River


Οι Mount Salem είναι μια ακόμα νεοσύστατη μπάντα από το Σικάγο που έρχεται να εισχωρήσει στη μουσική μας ψυχαγωγία.Το συγκρότημα απαρτίζεται από 4 μέλη,ένα απο αυτά η γυναίκα της μπάντας έχει αναλάβει τα φωνητικά με εξαιρετική επιτυχία.
Η μπάντα πρόσφατα μας συστήθηκε με το ντεμπούτο της EP το οποίο περιέχει 6 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 34 λεπτών.
Εδώ ακούμε 6 καλοδουλεμένες Doom Rock συνθέσεις που διακρίνονται για την σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και αυτό το βοηθάει η σωστή χρήση των πλήκτρων με αποτέλεσμα να δημιουργούν ακόμα περισσότερες στοιχειωτικές μελωδίες.Μέσα σε αυτόν τον ήχο της μπάντας έρχονται τα γυναικεία φωνητικά να προσθέσουν έντονα συναισθήματα με ένα μοναδικό τρόπο που θα σας αγγίξουν την ψυχή.
Επομένως οι Mount Salem μας πρόσφεραν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και ήδη αναμένω με ιδαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις τους!!!
facebook
bandcamp













Οι Dead River είναι μια τριμελής γυναικεία και άκρως γοητευτική μουσικά μπάντα που μας έρχεται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας.Το συγκρότημα αποτελείται από τις Shaunagh Furlong, Bindi Masterson και Bonnie Mercer.
Αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους οι Dead River μας παρουσίασαν το πρώτο τους EP το οποίο περιλαμβάνει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 24 λεπτών.
Η μουσική του συγκροτήματος είναι επηρεασμένη από τον ήχο που δημιούργησαν μπάντες όπως The Stooges, Coloured Balls, Sonic Youth, Magic Dirt, Spacemen 3, Comets on Fire, Bardo Pond, Swervedriver, The Heads και φιλτράροντας σωστα αυτές τις επιρροές του μας προσφέρει πολύ καλής ποιότητας ψυχεδελικές συνθέσεις.Μην κάνετε το λάθος να προσπεράσετε αυτό το εξαιρετικό ντεμπούτο!!!
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου