Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Voltron - Kaventsmann


Η μπάντα Voltron από την Γερμανία γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2002 και μας έχει χαρίσει μέχρι τώρα 3 EP και ένα LP το 2006 με τίτλο ''Beyond An Armored Skin''.Για όσους δεν γνωρίζουν το συγκρότημα απαρτίζεται από τους Señor Kato: Voice,Hille Toughsky: Drums,Bruce Benner: Six Strings,Mars Brennen: Six Strings και Nik Hayakyu-Ou: Four Strings.
Φέτος οι  Voltron επιστρέφουν στη μουσική δράση και προσθέτουν ένα ακόμα άλμπουμ στο ενεργητικό τους ονόματι ''Kaventsmann'' το οποίο περιέχει 8 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 50 λεπτών.
Ο δίσκος ξεκινάει με τον λόγο του Peter Finch από το  ''Network'' (''So, I want you to get up now. I want all of you to get up out of your chairs. I want you to get up right now and go to the window, open it, and stick your head out, and yell, "I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!") και καταφέρνει να βάλει τον ακροατή στο τρελό κλίμα που θέλει να περάσει το συγκρότημα.Ο ήχος της μπάντας περιγράφεται ως ένα αμάλγαμα sludge,doom και hardcore μουσικής εμπλουτισμένος με κάποια prog στοιχεία.
Η μπάντα δημιουργεί ένα εκτελεστικά και μουσικά άρτιο άλμπουμ,χωρίς να κουράζει,το οποίο διακρίνεται για τα επιθετικά riffs,τις έντονες  μελωδικές στιγμές και τα ατμοσφαιρικά σκοτεινά περάσματα.Τα φωνητικά είτε καθαρά είτε hardcore,απλά εντυπωσιάζουν και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στο μουσικό οικοδόμημα των Voltron.Επιπροσθέτως η  παραγωγή είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον ήχο της μπάντας.
Το ''Kaventsmann'' είναι ένα άλμπουμ που χρειάζεται αρκετές ακροάσεις έτσι ώστε να εισχωρήσει μέσα στο ψυχικό κόσμο του ακροατή και να ανακαλύψει τα κρυφά μουσικά μυστικά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου