Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Bands To Check Out:El Straffo - Hellships


Από το Μεξικό μας έρχονται οι El Straffo που αποτελούνται από ένα μπασίστα και ένα ντραμίστα οι οποίοι γουστάρουν να καπνίζουν κάνναβη και να παίζουν  Stoner/Doom μουσική.
Στο νέο τους EP μας παρουσιάζουν 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 36 λεπτών γεμάτες με βαριά doom riffs βουτηγμένα στη ψυχεδέλεια και συνοδευόμενα από γερές δόσεις stoner.Τα μαστουρωμένα φωνητικά ταιριάζουν στη μουσική της μπάντας η οποία στολίζεται και με κάποια drone στοιχεία.Αναμένουμε περισσότερα κομμάτια στο μέλλον από τη μπάντα με καλύτερη όμως παραγωγή την επόμενη φορά.
facebook
bandcampΑπό την Olympia,Washington προέρχεται η δεύτερη μπάντα για σήμερα με το όνομα Hellships και απαρτίζεται από τους Neal (bass)Robin (guitar) και Alex (drums).
Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2009 και φέτος μας παρουσιάζει το νέο του EP ονόματι ''Leaden Hum'' το  οποίο περιέχει 5 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 25 λεπτών.
Εδώ απολαμβάνουμε δυνατές instrumental συνθέσεις οι οποίες μουσικά κατευθύνονται προς τη heavy psych doom μουσική.Η μπάντα συνδυάζει εξαιρετικά τα heavy riffs με την ψυχεδέλεια αποτελούμενη με αρκετά noise στοιχεία και με έντονες μελωδικές στιγμές που αγγίζουν από τις πρώτες ακροάσεις.Τέλος η παραγωγή είναι πολύ καλά δουλεμένη με αποτέλεσμα οι συνθέσεις να απογειώνονται ακόμα περισσότερο.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου