Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Bands To Check Out:Your Highness - Rites


Οι Your Highness είναι μια μπάντα από το Βέλγιο που οι περισσότεροι θα την γνωρίζετε από το περσινό ισοπεδωτικό της ντεμπούτο ονόματι "Cults 'n' Cunts" και φέτος επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα το ίδιο δυναμικά όσο και δημιουργηκά με ένα νέο EP με τίτλο ''Blue Devils'' το οποίο περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 18 λεπτών.
Για όσους δεν γνωρίζουν το συγκρότημα προέρχεται από το Βέλγιο και απαρτίζεται από τους Ben Baert,Joachim Cols,Jean Van Assche,Bart Struyf και Jorn Van der Straeten.
Όλες οι συνθέσεις διαθέτουν δυνατά ξεσηκωτικά riffs που τσακίζουν κόκκαλα,με παθιασμένα φωνητικά και ένα εξαιρετικό rhythm section(μπάσο/ντάμς) το οποίο συνεργάζεται άψογα.Γουστάρω πραγματικά τα 2 πρώτα κομμάτια αλλά ομολογώ ότι το 8-λεπτο ομώνυμο κομμάτι με μάγεψε με τις καταπληκτικές southern μελωδίες του.
facebook
bandcamp
BandWebsite








 Τον Νοέμβριο του 2009 σχηματίστηκαν οι Rites από το Galway της Ιρλανδίας οι οποίοι αποτελούνται από τους Higgins- Guitar, Nicola- Bass, Kieran- Guitar/vocals, Dave- Drums.
Το συγκρότημα έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα Lp κι ένα split με τους Dukatalon,ενώ αυτό το καιρό ετοιμάζει τα νέα κομμάτι για το δεύτερο LP(II).
Πρόσφατα περιοδευσαν με τους Conan και γέμισαν τις βαλίτσες τους με αρκετές εμπειρίες,ενώ στο νέο έτος ευελπιστούν να περιοδεύσουν στην Αγγλία.
Μουσικά η μπάντα μας προσφέρει συνθέσεις γεμάτες με ογκώδη sludge/doom riffs τα οποία πιστεύω είναι και το δυνατό της σημείο.Τα φωνητικά  είναι αρκετά αρρωστημένα θα έλεγα,χωρίς όμως να με εντυπωσιάσουν.Η μπάντα μας αποδεικνύει μέσα από τις δυνατές συνθέσεις της ότι έχει το ταλέντο,το πάθος και τις ιδέες να μας προσφέρει στο μέλλον ακόμα καλύτερες στιγμές.
facebook
bandcamp




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου