Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Bands To Check Out:Shinin' Shade - Ashes(&Reflections)

Οι Shinin' Shade μας έρχονται από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Πάρμα.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Jane Esther-Collins (Voice),Allen Kramer (Guitars & Chorus),Mek Jefrey (Guitars),Roger Davis (Bass) και Mike De Chirico (Drums).
Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Μαρτιο του 2005  από τους  Allen Kramer και Roger Davis.Έχει ήδη κυκλοφορήσει το 2010 το ομώνυμο ντεμπούτο της και φέτος μας παρουσιάζει ένα EP.Η διαφορά είναι ότι στην δεύτερη προσπάθεια της μπάντας πίσω από το μικρόφωνο έχει τοποθετηθεί η Jane Esther-Collins προσθέτωντας το δικό της στίγμα στη μουσική των Ιταλών με τα αιθέρια φωνητικά της.
Μουσικά η μπάντα κινείται σε psych-prog μονοπάτια με αρκετές heavy rock και doom αναφορές βγαλμένες από την δεκαετεία των 70's.
facebook
myspace
Square The Circle


Η δεύτερη πρόταση για σήμερα  προέρχεται  και αυτή από την Ιταλία με το όνομα Ashes(&Reflections) .Η μπάντα απαρτίζεται από τους Gaia Lülin Ctonie: Voice,Donny Garuda: Bass,Dora Pennacchio: Flute-Electric Guitar,Mark Muerte: Electric-Acustic guitar-Choir και Perseo il Profeta: Drums-Sound Engineer.
Όπως καταλάβατε και αυτή η μπάντα έχει πίσω από το μικρόφωνο γυναίκα τραγουδίστρια με αρκετά καλά φωνητικά θα έλεγα.
Το συγκρότημα παίζει doom rock με αρκετές prog-psych πινελιές  επηρεασμένες από την 70'ς δεκαετία.Το φλάουτο που κάνει την εμφάνισή του στις συνθέσεις είναι εξαιρετικά όμορφο προσδίδοντας μια μαγεία στη μουσική των Ashes.
Οι επιρροές της μπάντας είναι κυρίως από συγκροτήματα όπως  Black Sabbath,Black Widow,Jex Thoth,L'Impero delle Ombre και Blood Ceremony.
facebook
myspace 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου