Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Bands To Check Out:Omega Monolith - Three Way Plane


Σήμερα θα παρουσιάσω 2 μπάντες της εγχώριας μουσικής διαφορετικών μουσικών καταβολών.Αρχικά θα ξεκινήσω με τους Omega Monolith,μια μπάντα που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2011 από τους Takis - Guitars και Alex - Drums.
Τα 2 αυτά μέλη ύστερα από τη συμμετοχή τους σε αρκετές μπάντες του ευρύτερου heavy ήχου(Violet Vortex,Noiselust,Tenderness of Wolves) αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο σχήμα βλέποντας τη μουσική δημιουργία από διαφορετική γωνία.Το όλο concept,που βασίζεται στις βαριές κιθάρες και τα μονολιθικά τύμπανα,χτίζεται σε live-λούπες και δημιουργεί ένα συμπαγές ηχοτοπίο,το οποίο γεννήθηκε στο υπόγειο της Χαριλάου Τρικούπη.
Πρόσφατα η μπάντα κυκλοφόρησε την πρώτη της κυκλοφορία ονόματι ''Black Campaign'' σε κασσέτα η οποία περιέχει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 30 λεπτών και μπορείτε να την αποκτήσετε από την CTS Productions.
Δεν είναι ανάγκη να γράψω κάτι άλλο,απλά αποκτήστε την!!!!
facebook
bandcamp
Η δεύτερη ελληνική μπάντα για σήμερα είναι οι Three Way Plane που απαρτίζεται από τους stratos - guitar, voice,john - bass,dio - drums και geo - drums.
 Το 2006 το συγκρότημα κυκλοφόρεί το πρώτο του EP ονόματι ''Bright Days'' και το τραγούδι ''My Best Friend'' συμπεριλαμβάνεται στη δεύτερη Spinaloga Records συλλογή με τίτλο ''In The Junkyard Vol.2''.Το ντεμπούτο Lp της μπάντας(''Give Us Something New To Shout'') κυκλοφόρησε το 2010 από τη Spinaloga Records.Τον Απρίλιο του 2011 έρχεται στο συγκρότημα να προστεθεί ένας ακόμα ντράμμερ και στα τέλη του 2012 η μπάντα μας πυροβολεί με ένα νέο EP ονόματι ''Fire'' το οποίο περιέχει 4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 11 λεπτών.
Οι συνθέσεις είναι δυναμικές και ξεσηκωτικές με τα punk/post hardcore στοιχεία να κυριαρχούν στη μουσική της μπάντας.Τέλος η παρουσία τόσο της τρομπέτας όσο και του τρομπονιού στο ''Old School Chum'' προσθέτει μια μαγεία στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα του κομματιού.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου