Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Bands To Check Out:Lowburn - Southern Soil


Οι Lowburn από την Φινλανδία είναι η μπάντα των Tomi Mykkänen -guitar/vocals- και  Henkka Vahvanen -drums-(Battlelore).Το συγκρότημα ακόμα το πλαισιώνουν οι Tommi Havo - guitar και Miika Kokkola - bass.
Πρόσφατα η μπάντα μας κέρασε το πρώτο της  EP  ονόματι Soaring High το οποίο περιέχει 4 stoner/doom εκρηκτικές συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 19 λεπτών.
Οι επιρροές των Lowburn προέρχονται από μπάντες όπως Black Sabbath, Blue Cheer, Kyuss, Acid King, Sleep, Monster Magnet, Cathedral.
facebook
bandcamp Από το Καναδά μας έρχονται οι Southern Soil που αποτελούνται από τους Al Gevais - bass/vocals
Mike Hale - guitar και PoWeRSeRGe - drums.
Αρχές του 2013 το συγκρότημα μας παρουσίασε το δεύτερο EP του με τίτλο ''Machines'' το οποίο περιλαμβάνει 3 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 15 λεπτών.Είχε προηγηθεί πέρσι το ''Dust and Bones'' το οποίο είχε αρκετές επιρροές από  Orange Goblin,Fu Manchu,Down και αρκετά στοιχεία τόσο από 80'ς metal όσο και από punk rock.
Επομένως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια heavy rock μπάντα όπου ο ήχος της βασίζεται σε μεταλλικά riffs,ντυμένα με πολύ καλά φωνητικά.Τέλος τα southern/stoner/doom στοιχεία κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα της μπάντας.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου