Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Bands To Check Out:Wall Of Sleep - Pilgrimage


Όχι,δεν είναι οι Ουγγροι Wall Of Sleep που λογικά οι περισσότεροι θα  γνωρίζετε αλλά είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2011 η οποία  εδρεύει στην Ουάσινγκτον(Περιφέρεια της Κολούμπια) και απαρτίζεται από τους Drew O'Rourke - Vocals/Guitar/Bass,Casey Minnick - Vocals/Guitar/Bass και Ben Perper - Drums.
Η μπάντα πρόσφατα μας παρουσίασε το τρίτο της EP ονόματι "Mao's Gauntlet" το οποίο περιέχει  4 συνθέσεις συνολικής διάρκειας περίπου 34 λεπτών και πιστεύω το υλικό αυτό είναι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα.
Επομένως εδώ απολαμβάνουμε hard rock μουσική επηρεασμένη από την δεκαετία των 70'ς διανθισμένη τόσο με δυνατές ψυχεδελικές μελωδίες  όσο και με stoner/doom riffs.
facebook
bandcamp
















Οι Pilgrimage είναι μια τετραμελής μπάντα από την Ιρλανδία που σχηματίστηκε το 2012  και αποτελείται από τους Kenny - Vocals/Guitar,Ryo - Guitar/Vocals,Hick - Bass/Vocals και Ollie - Drums.
Αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους μας πρόσφεραν ένα ντέμο με 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 9 λεπτών.
Οι συνθέσεις μουσικά κινούνται σε Stoner Rock μονοπάτια εμπλουτισμένες με αρκετά στοιχεία από την grunge/alternative μουσική  και επηρεασμένες από μπάντες όπως Black Sabbath, Soundgarden και Queens of the Stone Age.Επίσης η μουσική τους διαθέτει πιασάρικα riffs,αρκετές δόσεις μελωδίας και groovy ρυθμό.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου