Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Bands To Check Out:Steak - Baleful Creed


Οι Steak είναι μια μπάντα που προέρχεται από το Λονδίνο και αποτελείται από τους Kippa-Vocals,Cam-Bass ,Reece-Guitar και Dan(Large)-Drums.
Αρχές Μαίου το συγκρότημα μας παρουσίασε το πρώτο του  EP ονόματι ''Disastronaught'' το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις  συνολικής διάρκειας περίπου 21 λεπτών.
Εδώ ακούμε δυναμικό Stoner Rock με τις κιθάρες να παράγουν απίστευτες fuzzy στιγμές,πιασάρικες μελωδίες,δυνατά φωνητικά,ξεσηκωτικά τραγούδια γεμάτα με ενέργεια και κέφι.Όπως καταλάβατε η μουσική της μπάντας είναι επηρεασμένη από συγκροτήματα όπως Kyuss, Fu Manchu, Nebula,Down, Unida, Slo-Burn, Clutch,Dozer,  Lowrider και Truckfighters.
Προσωπικό μου κόλλημα από το ''Disastronaught'' το ''Machine''.
facebook
bandcamp
Από το Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας μας έρχονται οι Baleful Creed και αποτελούνται από τους Greg 'Fin' Finlay - Vocals/Guitar,'Brother' John Allen - Guitar,Stephen 'Thor' Fleming - Bass Guitar και Mark 'Guinness' Stewart - Drums.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του  EP αρχές του 2011 ονόματι ''The Killing Time'' και 28 Ιανουαρίου του 2012 μας σέρβιραν το δεύτερο EP τους με το τίτλο '' Buried Beneath''.
Η μουσική της μπάντας κινείται σε Heavy Rock  φόρμες εμπλουτισμένη με αρκετά Stoner Rock αλλά και Hard Rock στοιχεία.Οι συνθέσεις τους είναι γεμάτες με κολλητικά riffs,groovy στιγμές,πανέμορφες μελωδίες,πιασάρικα ρεφραίν και όλα αυτά ντυμένα με τα εκφραστικά ,γεμάτα συναίσθημα,φωνητικά του Greg(τα οποία θυμίζουν λίγο αυτά του Danzig).
facebook 
reverbnation 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου