Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

VIAJE A 800 - Coñac Oxigenado

Από το 2007 με το τρομερό ''Estampida de Trombones''είχα να ακούσω νέα από αυτη την μεγάλη μπάντα της Ανδαλουσίας.Μόλις ενημερώθηκα στα τέλη της περσινής χρονιάς ότι θα κυκλοφορήσουν επιτέλους την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους μέσα στο 2012,ο οργανισμός μου άρχισε να παράγει ενδορφίνες μιας και περίμενα ότι θα ακούσω κάτι που θα άγγιζε την ψυχική μου διάθεση.
Ο καιρός έφτασε και το νέο πόνημα των Viaje A 800 ονόματι ''Coñac Oxigenado'' γλυκαίνει αυτές τις μέρες το αισθητήριο της ακοής μου το οποίο δεν με διέψευσε καθόλου αντιθέτως μου πρόσφερε ακόμα περισσότερα από αυτά που περίμενα.Εδώ οι Ανδαλουσιανοί μας σερβίρουν 5 καταπληκτικές συνθέσεις συνολικής διάρκειας περιπου 51 λεπτών και από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο μας παρασέρνουν σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής.
Οι Viaje A 800 στην νέα τους δουλειά έχουν ελλατώσει τα stoner στοιχεία και έχουν αυξήσει τόσο την ψυχεδέλεια όσο και τα progressive στοιχεία  που είναι βγαλμένα από την δεκαετία των 70'ς.
Ο δίσκος ξεκινάει με το  ''Oculi Omnium In Te Sperant Domine'' που με τις συνεχείς εναλλαγές ρυθμού  μας εξιτάρει και μας μεθά με ένα πανέμορφο drums solo,ακολουθεί το ''Ni perdon Ni Olvido'' με το εναρκτήριο καταπληκτικό riff να μας ξεσηκώνει και να μας παρασέρνει στο τρελό ρυθμό του.
Η συνέχεια είναι πιο εντυπωσιακή με το ''Eterna Soledad'' όπου μέσα σε 10 λεπτά μας ταξιδεύει και μας μαγεύει με τις πανέμορφες μελωδίες του και τα απίστευτα solos που παράγει η κιθάρα προκαλώντας την ευφορία  που αναζητούμε από την μουσική.
Το ''Tagarnina Blues'' έρχεται να μας υπνωτίσει με την απίστευτη φωνητική χροιά του Alberto συνοδευμένη άριστα με τις χαλαρωτικές μελωδίες της κιθάρας και τέλος φτάνουμε στην απίστευτη διασκευή που κάνουν στο ''What's Going on'' των Buffalo,βασικά καταφέρνουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στο τραγούδι και να το κάνουν δικό τους.Αυτό είναι διασκευή.Απλά ακούστε το και θα με καταλάβετε!!!
'Οπως συνειδητοποιήσατε από τα λεγόμενα μου οι Viaje A 800 για άλλη μια φορά μας πρόσφεραν μια ακόμα καταπληκτική δουλειά και είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει πάρα πολύ κόσμο,κάτι που αξίζει αυτή η μπάντα.Αυτό που εύχομαι εγώ είναι να μην περάσουν πάλι 5 χρόνια μέχρι να ακούσουμε το επόμενο αριστούργημά τους.

Tagarnina Blues

1 σχόλιο:

 1. Hey what's up? I don't speak greek, I'm from Mexico i just want to share with you this mexican Drone/Doom/Stoner/postMetal band called: Akûma!
  Hope you can dig their stuff!

  http://flavors.me/weareakuma
  http://facebook.com/weareakuma
  http://soundcloud.com/weareakuma

  Here's the opening track for their debut album "Invocations on a storm"
  http://snd.sc/IhBqhn

  Any info about the band you can write to this eMail: wontmx@hotmail.com

  Hugs!

  ΑπάντησηΔιαγραφή