Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Bands To Check Out:Earthmass - Bong Breaker

Οι Earthmass προέρχονται από το Essex της νοτιοανατολικής Αγγλίας και απαρτίζονται από πρώην μέλη των Another Dead Hero,Chestburster και The 5 String Dropout Band.Πιό συγκεκριμένα από τους Chris Houghton - Guitar & Vocals,Chris Saunders - Guitar,Rob Saunders - Bass και Jack Burley - Drums.
Το παρθενικό τους EP περιέχει ένα κομμάτι ονόματι ''Lunar Dawn(Keep,Relic & Ritual) συνολικής διάρκειας 20 λεπτών το οποίο μπορείτε να ακούσετε μέσω bandcamp και στης 16 Απριλίου θα έχετε την δυνατότητα να το κατεβάσετε δωρεάν.
Η σύνθεση είναι κυρίως  instrumental ντυμένη με λίγα και καλά φωνητικά.Μουσικά μέσα σε 20 λεπτά ακούμε υπνωτιστικές μελωδίες,εκρηκτικά heavy doom riffs,prog  ξεσπάσματα και το πιό σημαντικό της σύνθεσης είναι ότι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν σε κουράζει αντιθέτως σε κρατάει σε εγρήγορση με τις συνεχείς εναλλαγές ρυθμού.
facebook
bandcamp


Η δεύτερη πρόταση για σήμερα μας έρχεται από την Ολλανδία με το όνομα Bong Breaker.Το συγκρότημα αποτελείται από τους Mink Koops - Drums,Bart Burger - Guitar και Wilmar Timmerman - Bass, Vocals.
Αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo το οποίο περιέχει 2 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 17 λεπτών τα οποία μπορείτε να ακούσετε μέσω bandcamp.
 Η μουσική τους έχει ως βάση το stoner/doom metal,ενώ δεν λείπουν από τον ήχο τους και κάποια sludge στοιχεία.Επομένως οι 2 συνθέσεις τους είναι αρκετά δυναμικές όπου διακρίνονται για τα εξαιρετικά ογκώδη riffs,τα δυνατά φωνητικά και τις απίστευτα groovy στιγμές.Τέλος να αναφέρω ότι την παραγωγή την έχει επιμεληθεί η ίδια η μπάντα.
facebook
bandcamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου