Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Bands To Check Out:Salem's Pot - Antikythera


Don't try to fight it. Salem's Pot is here to destroy your mind!!Με αυτό τον τρόπο χαρακτηρίζουν την μουσική τους οι Salem's Pot που μας έρχονται από την Σουηδία και απαρτίζονται από τους Skoog - Cult leader,Peter - Bass,Knate - Guitar/FX/Vox  και Direktörn - Drums.
Προσωπικά μετά την ακρόαση των 2 κομματιών,τα οποία βρίσκονται στο  καινούργιο τους  ντέμο ονόματι Sweeden συνολικής διάρκειας περίπου 35 λεπτών,νιώθω ότι δίκαια χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο οι Σουηδοί την μουσική τους.Μεσα από  το βαρύ doom ήχο που παράγουν,πλημμυρισμένος με απίστευτες ψυχεδελικές μελωδιές και ντυμένος με τα μπαφιασμένα φωνητικα του  Knate(θυμίζουν λίγο αυτά του Jus Oborn) οι Solem's Pot έχουν την δύναμη να  καταστρέψουν τα εγκεφαλικά κύτταρα του ακροατή!!!!
Τσεκάρετε!!!
facebook
bandcamp






Η μπάντα Antikythera που λογικά θα πήρε το ονομά της είτε από το μηχανισμό των Αντικυθήρων το οποίο είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων και παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό είτε από το Ελληνικό  νησι Αντικύθηρα που βρίσκεται μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης και στο οποίο  βρέθηκε ο πολύπλοκος μηχανισμός.
Το συγκρότημα προέρχεται από το Πόρτλαντ,Όρεγκον και αποτελείται από τους Billy Kyle LoCascio IX,Jeremy Hooton και Dave Wolf.
Οι Antikythera πρόσφατα μας παρουσίασαν 4 συνθέσεις από τη νέα τους δουλειά συνολικής διάρκειας περίπου 33 λεπτών.
Μουσικά οι συνθέσεις κινούνται σε doom μονοπάτια,ενώ παράλληλα ο ήχος της μπάντας φλερτάρει τόσο με το post metal  μουσικό ιδίωμα όσο και με την ψυχεδέλεια των 70'ς.Τα κομμάτια είναι  προσεγμένα και καλοδουλεμένα,ενώ διακρίνονται τόσο για τα βαρια και ασήκωτα heavy riffs όσο και για τα παθιασμένα ψυχεδελικά φωνητικά του Billy Kyle.
 facebook
 bandcamp
 blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου