Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Bands To Check Out:Head For The Sun - Molon Labe


Από την πανέμορφη Βουδαπέστη μας έρχονται οι Head For The Sun που σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2011 και τον Δεκέμβριο ηχογράφησαν ζωντανά το πρώτο τους ΕΡ το οποίο περιέχει 4 ενδιαφέροντα κομμάτια.
Εδώ ακούμε την κιθάρα να παράγει δυνατά stoner riffs,το μπάσο να προσθέτει το απαραίτητο groove στη μουσική της μπάντας,έχοντας ενα hard rock feeling και αρκετές όμορφες fuzzy στιγμές.Επίσης τα φωνητικά που ντύνουν την μουσική δεν είναι άσχημα και ταιριάζουν στο stoner ύφος της μπάντας.
Αναμένω την επόμενη κίνηση της μπάντας!!!!
bandcamp
facebookΟι Γάλλοι Molon Labe που πήραν το όνομα τους από την  ιστορική φράση «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα,Βασιλιά των Σπαρτιατών η οποία δόθηκε σε απάντηση των κηρύκων του βασιλιά των Περσών Ξερξη,όταν αυτός ζήτησε την παράδοση των όπλων των αμυνομένων Ελλήνων στο στενό των Θερμοπυλών.
Εφόσον αναλύσαμε την πασίγνωστη φράση ας περάσουμε και στην μουσική των Γαλλων .Αρχικά να αναφέρω οτι δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 και το 2011 ηχογράφησαν το πρώτο ντέμο τους που περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 16 λεπτών.
Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας  είναι το ψυχεδελικό stoner αποτελούμενο από fuzzαριστές κιθάρες και grooves,βαρια riffs,απίστευτες μελωδίες και αρκετά desert rock ψήγματα να εμπλουτίζουν τον βαρύ ήχο τους.
Ομορφιές απο τους Γαλλους!!!
bandcamp
facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου